Kryptovaluta – skal det tages seriøst ?

9 jan

Kryptovaluta – skal det tages seriøst ?

Kryptovaluta - ethereum

Kryptovaluta – skal det tages seriøst ? Lad mig sige det med det samme – DET SKAL DET.

Vi lever i en verden hvor det eneste det tæller er disruption og mange vil udfordre det etableret.

Efterhånden taler alle om Bitcoin og kryptovaluta til frokost i kantinen og mange er med på bølgen. Men har vi stadig kun set toppen af isbjerget ?

Der finds omkring 1000 forskellige kryptovaluter rundt omkring og lige nu bruges de kun til investering og betaling mellem andre “krypto” nørder. Men allerede nu er det så småt muligt at knytte sin kryptovaluta wallet til et kreditkort og med et har vi nu en mulighed for at betale i forretninger eller når vi skal købe en pizza lørdag aften, når dette bliver mere udbredt end det er nu vil vi se en effekt på brugen af kryptovaluta som betalingsmiddel. Dette kan dog komme til at give andre udfordringer som jeg vil behandle i et andet indlæg her på siden.

Det der gør kryptovaluta stærk er, at kursen ikke kan påvirkes af bl.a invisteringsfirmaer der fx shorter, transaktioner med de digitale valutaer foregår uden om bankerne. De kan købes på forskellige børser på internettet. Prisen styres af udbud og efterspørgsel.

Systemet bygger på en såkaldt blockchain-teknologi. De digitale mønter kan opbevares i en virtuel pung på nettet der gør at mister du adgangen til din wallet mister du også dine krypto penge. De er derfor ikke helt så sikre endnu som dine penge i benken – men dette bliver med sikkerhed løst.

En af udfordringerne med kryptovalutaerne er, at det er en form for uregulerede elektroniske penge som i modsætning til reelle penge ikke er udstedt og garanteret af en centralbank.

Finanstilsynet har vurderet, at virtuel valuta ikke er omfattet af den gældende finansielle regulering i Danmark. Det kræver for eksempel ikke tilladelse for et selskab at drive virksomhed med veksling af reel valuta mod såkaldt virtuel valuta, herunder bl.a. bitcoin

Læs artiklen om dogcoin som started som en joke men nu har en værdi på 11 milliarder

 

Dette indlæg er sponsoreret af http://www.laane-portalen.dk