Fordele og ulemper ved kviklån

8 jan

Fordele og ulemper ved kviklån

fordele og ulemper ved Kviklån
 

Der er altid både fordele og ulemper ved at tage et lån, og det gælder også kviklån. For at gøre det lettere for dig, når du skal vælge et lån på nettet, har jeg lavet en guide om kviklån med fokus på de fordele og de ulemper, der er, eller som kan opstå, når du skal optage et lån.

Fordele ved kviklån

Jeg er altid overrasket over, hvor hurtigt og nemt det er, og det hver eneste gang. Det er virkelig imponerende, at de kan gøre det så hurtigt. Og det er noget, jeg sætter pris på, når jeg skal bruge penge her og nu.

Der er flere grunde til, at det er så nemt. For det første skal du aldrig oplyse, hvad du skal bruge pengene til. Der er derfor ikke lange samtaler, som du kender det fra banken.  Banken synes sjældent om drømmeferier, og de kan som regel heller ikke se, at et nyt køkken er noget for dig, da de sikkert synes, dit nuværende køkken er helt fint, som det er. Alt det slipper du for med kviklån, for du kan låne til lige det, du har lyst til. Det eneste de behøver at vide er stort set kun, at du opfylder de lovpligtige forhold. Jeg sætter også pris på, at jeg kan låne uden at stille sikkerhed for lånet. Jeg ved, at jeg tjener nok til at betale det tilbage, og at det budget, som jeg har, holder. Det burde være nok til at få et lån, men jeg har bestemt fået nej i banken, fordi jeg ikke lige havde lyst til at stille en sikkerhed.

Selve ansøgningen er bare så simpel. Jeg udfylder navn, adresse, telefonnummer, mailadresse og CPR-nummer, og i mange tilfælde er det rigeligt til, at jeg kan sende ansøgningen. Med de få oplysninger får firmaet lige det, de skal bruge, for at vurdere mig og min ansøgning. Jeg siger held og lykke med at slippe kun med det, hvis du vil låne i banken. Svaret får jeg lige så hurtigt. Der er firmaer, hvor det er et spørgsmål om minutter, før jeg har fået svar, og de fleste gør det inden for få timer. Det er imponerende, og det slår aldrig fejl. Det svar, som jeg får, består af selve aftalen, og den skal jeg bare underskrive med NemID. Først når jeg har gjort det, er lånet en realitet, og først der kommer pengene ind på min Nemkonto.

Det er endnu en positiv ting, at det går hurtigt. Hvis jeg underskriver en aftale inden for firmaets åbningstid, så er jeg sikker på, at jeg får pengene samme dag. Visse steder inden for et par timer. Så hurtige bankoverførsler ved et lån har jeg heller ikke set i bankerne, der gerne holder på pengene et stykke tid – sikkert så de kan få renter af pengene så længe.

Samtidig kan du udfylde ansøgningen, når det passer dig. Jeg ville ikke altid have tid til et møde i banken, hvor åbningstiderne matcher min egen arbejdstid. Og at skulle tage fri, til hvad jeg anser for at være et sikkert afbud, det gider jeg faktisk ikke. Jeg skriver låneansøgninger, når det passer mig. Det kan for eksempel være om aftenen eller i weekenderne. Det er hurtigt at gøre, og det kommer ikke i konflikt med, hvad jeg ellers har lyst til at bruge min tid på.

Jeg vælger også gerne de firmaer, hvor jeg kan indfri lånet i utide. Har jeg råd til at betale et lån helt ud, så foretrækker jeg det frem for de månedlige afdrag. Der er flere firmaer, som giver dig denne mulighed, og det er noget, jeg har med i mine beregninger. – Noget jeg benytter, hvis det kan være en fordel for mig, ellers tager jeg gerne et andet tilbud med en billigere rente. Hvis jeg ved, jeg vil få en eller flere hårde måneder i fremtiden med en lidt stram økonomi, men jeg dog stadig har brug for et lån, så vælger jeg firmaer, hvor jeg kan sætte lånet på pause. Det betyder, at der er en eller flere måneder, hvor jeg ikke betaler afdrag, men alene renterne. Så kan jeg få nødvendig luft i økonomien, uden jeg misligholder lånet. En mulighed der er værd at tænke over, hvis du har en idé om, hvordan fremtiden ser ud det næste stykke tid.

Så fordelene er der rigtig mange af, hvis du som jeg kigger dig lidt for. Jeg føler ikke, jeg skylder et firma så meget, at det er dem, jeg låner hos hver gang. Men jeg ser derimod på, hvad der er bedst her og nu – inden jeg slår til. Derudover sørger jeg for at sende flere ansøgninger ud på en gang. Først når jeg får tilbuddene, der kan underskrives som aftaler, ved jeg, hvad der er bedst for mig lige nu og her.

Hvis du står og skal optage et kviklån er der flere muligheder og du bør derfor sammeligne de enkelte lån. Dette kan være svært at overskue og det er derfor du med fordel kan benytte enn sammenigning portal. Der finds flere af disse men vi kan anbefale Låne-portalen.dk eller lån penge online der er en nordisk tjeneste.

Læs og vores indlæg omkring udviklingen i kviklån

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *