Kviklån – fordele og ulemper

5 apr

Kviklån – fordele og ulemper

Kviklån – Fordele og ulemper

Kviklån er meget omdiskuteret i medierne, og flere mener, at unge mennesker lokkes til at tage kortsigtede lån gennem hurtige og dyre kviklån. Udover nogle ulemper, er der selvfølgelig også fordele ved kviklån i forhold til de mange andre former for lån.

I denne artikel vil vi gennemgå både fordele og ulemper, så du er godt klædt på, før du vælger at tage et lån.

  • Det går hurtigt
  • Du kan bruge pengene som du vil
  • Du skal ikke stille sikkerhed

Kviklån er gode til uforudsete udgifter

Et kviklån kan være en god løsning, hvis du skal bruge penge her og nu, og kan betale dem tilbage hurtigt. Hvis du ikke har flere penge tilbage sidst på måneden, og din bil er brudt sammen, kan et kviklån være en god løsning.

Der findes flere låneudbydere, som tilbyder kviklån, som ikke koster noget. Hvis du kan betale tilbage indenfor 30 dage, kan det være en ganske fornuftig løsning.

Til gengæld er det en rigtig dårlig idé at tage et kviklån for at betale et andet lån tilbage. Der findes heldigvis flere reguleringer, der beskytter dig imod at falde i sådan en økonomisk knibe.

 

Ulemper ved kviklån

Selvom kviklån kan være gode, hvis du har brug for hurtige penge, findes der selvfølgelig også ulemper ved denne låntype. Det er selvfølgelig rart, at det går så hurtigt med at ansøge om et kviklån, men det betyder også, at mere ansvar falder tilbage på dig.

Kontrollen og kreditvurderingen er ikke ligeså grundig som ved større lån, så derfor er du nød til selv at have styr på din personlige økonomi og sørge for, at du kan betale tilbage til tiden. Ulempen er, at du selv skal være mere opmærksom, når du tager et kviklån for at undgå yderligere renter og gebyrer på dit lån.

Hvis du begår en fejl, hvis du eksempelvis betaler lånet tilbage for sent, kan dette kortsigtede lån blive en del dyrere. Som regel ligger et rykkergebyr på 100 kr. per rykker. De forskellige långivere har forskellige fordele og ulemper for deres kviklån, og nogle bør du helt undgå.

Det handler i bund og grundt om at sammenligne de forskellige udbydere, og finde det lån, der passer bedst til dig. Du kan sammenligne de forskellige långivere i Danmark på vores side om lån.

Liste over ulemper

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Det kan være dyre renter